21. oktober 2004
I dag var vejret nok noget af det klareste vi har set endnu. Så jeg tog et billede fra vores balkon med hotellet Burj Al Arab i baggrunden - det kan nok lige anes.

Og så fik jeg mine nye briller.

Den rare optikker, "Brille-Åge", han er iøvrigt thailænder, havde brillerne klar. De er rigtig flotte og det er helt skønt at have solbriller med styrke - luksus.

Så gik der ellers kultur i den. Vi (Masha, Winnie og Birger) tog ind til Dubai og parkerede ved Creek´en og gik rundt.

Det er iøvrigt lidt sjovt at gå rundt i byen under Ramadanen. Der er næsten ingen kvinder på gaden. Der har de muslimske kvinder ikke noget at gøre før efter solnedgang. Tiden lige efter solnedgang kaldes IFTAR, og så starter de med aftenbøn og derefter spises søde sager og drikkes vand.

 

Vi var inde og se på fortet i Dubai, Al Fahidi. Fortet er restaureret og samtidig er der bygget et museum til, som viser i billeder, video og udstilling, hvordan Dubai har udviklet sig i de seneste ca. 100 år. Meget spændende!

Bagefter gik vi over til emiren af Dubai´s hus (Sheikh Saeed Al Maktoum). Emiren er også vice-president of UAE. I hans'hus kumme man følge familien i flere hundrede år. Der er dog tilsyneladende kun drenge i den familie - der var ikke et billede af kvinder. Hvordan mon de får lavet disse drengebørn?

På vej tilbage til bilen var klokken blevet 16.00. Pludselig startede bønnen fra 3 moskeer rundt omkring os - og det var ikke i takt!!!

 

Om aftenen spiste vi på Spice Island, vi tog den midterste menu.

 

 

Og maden var utrolig lækker. Her er et par eksempler